Categories: Po svetu
      Date: Jul 10, 2009
     Title: Oglaševalska agencija do 35 milijonov dolarjev letnih prihodkov s poznavanjem kulture naročnikov 

"Eden ključnih razlogov, da je podjetje ostalo dobičkonosno v času recesije, je prav uporaba antropoloških metod in znanj", pravi direktor oglaševalske agencije John Olson v ZDA.

Oglaševalska agencija je najela antropologe, da svojim naročnikom pokaže ne le, na kakšen način doseči, da bodo uporabniki kupovali njihove proizvode, temveč tudi, kako njihovi kulturni vzroci in navade vplivajo na nakupne odločitve."Eden ključnih razlogov, da je podjetje ostalo dobičkonosno v času recesije, je prav uporaba antropoloških metod in znanj", pravi direktor oglaševalske agencije John Olson v ZDA.

 

Oglaševalska agencija je najela antropologe, da svojim naročnikom pokaže ne le, na kakšen način doseči, da bodo uporabniki kupovali njihove proizvode, temveč tudi, kako njihovi kulturni vzroci in navade vplivajo na nakupne odločitve.

 

Podjetje ima 180 zaposlenih,  med njimi v marketinškem oddelku tudi tim antropologov. V podjetju so 25 milijonov dolarjev prihodkov v letu 2007 povečali na 35 milijonov dolarjev prihodkov v letu 2008.

Več na: http://www.bizjournals.com/twincities/stories/2009/07/13/story4.html